Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Revo Hoofdtelefoon

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Dolby Plus levert een enorm goed geluid
  • Afstandsbediening op het snoer
  • Draagt prettig
  • Stalen scharnieren
  • Mogelijkheid tot daisychaining

THE BAD

  • Snoer maakt teveel bijgeluiden

Tijdens de CES begin dit jaar stelde Jabra haar nieuwe Jabra Music lijn al voor. Deze nieuwe lijn wordt aangevoerd door de nieuwe Revo en Revo Wireless hoofdtelefoons. Nu, tijdens de MWC zijn de uiteindelijke versies gelanceerd en lees je onze reviews.

Verschil tussen de Revo en Revo Wireless

Hoewel de twee er aan de buitenkant grotendeels gelijk uitzien, is de Revo Wireless het high-tech wonderkind uit deze nieuwe Jabra Music lijn. Bij de Revo gaat het dan ook puur om draagcomfort en geluidskwaliteit. Touchbediening, NFC en Bluetooth zijn dan ook niet aanwezig in de hoofdtelefoon.

Jabra-Revo-Zijkant

Unboxing

Het uitpakken van deze hoofdtelefoon is wederom een feest. Jabra laat weer zien dat een goed product samen moet gaan met een goede verpakking. Een verpakking die je niet weggooit, maar bewaard. Zo wordt de Revo niet met suffe elastiekjes of ijzerdraadjes op haar plaats gehouden, maar met klittenbandjes. De hoofdband en de oorschelpen rusten daarnaast keurig op stukken schuim.

Jabra-Revo-Packshot

Maar wat zit erin? Natuurlijk vinden we in de verpakking de Revo, een witte in ons geval. Daarnaast vinden we een doosje met daarin een 3.5mm audiosnoer, een tasje om je Revo in op te bergen en een handleiding met activatiecode voor Jabra’s Dolby Digital Plus app op Android en iOS.

Jabra-Revo-Unboxing

Design

De Revo is een on-ear hoofdtelefoon. Jabra heeft dan ook voor dikke, comfortabele oorkussens gekozen. In de oorkussens geeft Jabra met dikke grijze inkt aan welke links- en welke rechts moet. Doordat dit op oranje stof gedrukt is, is dit bij weinig licht wel wat lastig af te lezen.

Jabra-Revo-Oorschelp

De oorschelpen zijn in lengte verstelbaar waardoor ze ook op mijn grote hoofd, heel goed passen. In de hoofdband zitten bovendien stalen scharnieren om de hoofdtelefoon op te kunnen vouwen. Het is opmerkelijk om te voelen hoeveel kracht ik op de scharnieren kan zetten zonder dat deze breken. Dat doen ze dus heel goed.

Jabra-Revo-Hoofdband

Daisy Chaining

De Jabra Revo is de eerste sociale hoofdtelefoon die ik heb mogen reviewen. Sociaal in de zin dat beide oorschelpen van een 3.5mm jack plug zijn voorzien. Hierdoor is het mogelijk om de Revo, net als vele mobiele speakers, te daisy chainen. Ik kan op de overgebleven aansluiting dus gewoon nog een Revo inpluggen zodat twee personen naar dezelfde muziek kunnen luisteren. Simpel, slim, uniek.

Jabra-Revo-Onderkant

Bediening

De Revo bevat in tegenstelling tot de Wireless geen touchbediening. Dat is niet vreemd, want je hoeft de Revo ook niet op te laden voor je hier gebruik van kunt maken. Bediening gaat dus gewoon via een afstandsbediening aan het snoer. Eigenlijk zoals iedere andere headset van dit type.

Jabra-Revo-Snoer

Geluidskwaliteit

Wanneer je de Revo zo aansluit op een mediaplayer, of een versterker krijg je al een prima, vol geluid. Het valt goed te merken dat Jabra hier haar jaren ervaring in het bouwen van headsets laat zien. De echte magie gebeurd echter pas wanneer je de Jabra Sound app (Android en iOS) installeert.

Voor deze app heb je een code nodig die je in de verpakking van jouw Revo zal vinden. Aan de hand van deze code weet de app precies welke hoofdtelefoon je gebruikt. Op basis van de akoestische eigenschappen, zal de app het geluid aanpassen om zo de kwaliteit van Dolby Digital weer te kunnen geven. Dat merk je ook meteen in de kwaliteit van het geluid dat je uit jouw iPhone of Android trekt. Het klinkt veel voller dan voorheen.

Jabra-Revo-Ingepakt

De Revo is ook als headset te gebruiken. Hiervoor bevat de afstandsbediening op het snoer van de Revo een microfoon en een knop om gesprekken aan te nemen. De gesprekskwaliteit is vergelijkbaar met vergelijkbare oplossingen van andere merken.

Toch wil ik het snoer nog even in dit stuk over geluidskwaliteit betrekken. Hier laat Jabra namelijk een steekje vallen. Het snoer is speciaal voor Jabra ontwikkeld en ziet er mooi en stoer uit. Het zal vast ook heel stevig zijn. Mijn probleem zit hem echter in de ruwe structuur van de kabel. Deze komt namelijk over mijn schouder heen te liggen en schuurt dus over mijn kleding. Nu doen andere kabels dat ook, maar deze kan ik horen. Het geluid resoneert de Revo in. Iedere keer dat ik mijn hoofd draai, hoor ik een zagend geluid. Een geluid waarvoor ik zelf zou kiezen om een andere kabel bij deze hoofdtelefoon te kopen. Jammer!

Conclusie

Het is duidelijk dat Jabra hard heeft gewerkt om met de Revo de perfecte on-ear geluidsbeleving neer te zetten. Daarnaast is de constructie stevig en kunnen we deze hoofdtelefoon ook nog eens compact opvouwen. Het is dan ook jammer dat het net het mooie snoer is dat bijgeluiden geeft waar je niet op zit te wachten. Mijn tip: koop er een ander snoertje bij.

Beschikbaarheid

De Jabra Revo is nu verkrijgbaar voor €199,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.