Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Divoom iTour-Rock Speaker

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer kleine speaker
  • Veel bass
  • Leuke verlichting

THE BAD

  • Hoge tonen vallen tegen
  • Geen enorm volume

Na de Pop-It hebben we wederom een minispeaker van Divoom ontvangen. Ditmaal gaat het om de iTour-Rock. Een speaker zonder bluetooth (dus goedkoper), gericht op de liefhebbers van rockmuziek en dance.

Unboxing

In de verpakking van de iTour Rock vinden we naast de speaker ook een USB laadkabel en een volledig overbodige handleiding.

Divoom iTour-Rock Unboxing

Design

Divoom produceert de iTour-Rock speaker in het blauw, groen en goud. Wij ontvingen van Divoom de blauwe versie. Deze bevat aan de onderkant van de speaker een drietal blauwe LED’s die de boel verlichten. In het donker ziet dit er prachtig uit.

De zijkant van de iTour-Rock is wat de kleur bepaalt en hiervoor heeft Divoom een soort van techie-legerprint gekozen. Smaken verschillen, maar wat mij betreft had deze speaker gewoon zwart mogen zijn.

Divoom iTour-Rock back front

Aan de onderkant is de speaker voorzien van rubber pootjes, maar helaas hebben deze niet voldoende grip om de speaker op zijn plaats te houden. Wanneer ik een album van bijvoorbeeld de Far East Movement opzet, gaat de iTour Rock toch echt wel aan de wandel. Ach, het is gelukkig geen draadloze speaker ;-).

Aan de onderkant van de speaker vinden we niet alleen het audiosnoertje, maar ook nog een AUX-OUT aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om meerdere speakers te daisychainen. Bij voorkeur natuurlijk dezelfde speakers, maar ook andere speakers kunnen hier gebruik van maken.

Divoom iTour-Rock iPod Touch

Geluid

Zoals ik al aangaf, gaat deze speaker snel aan de wandel. Zoals je bij het design van deze speaker al wel verwacht, bevat de 3.6 watt speaker een enorm diepe bass. Dit gaat ook een beetje ten koste van de hoge tonen. Dit maakt de speaker zeer geschikt voor dancemuziek en hip-hip, maar niet voor algemene pop-muziek.

Afbeelding van de fabrikant

Qua volume presteert de iTour-Rock aardig, maar krijgen we niet het wouw-gevoel dat we bij de Bluetune-Pop van Divoom hadden. De speaker is een stuk kleiner, dus dat was ook te verwachten. Toch is het volume voldoende voor een kleine studentenkamer of voor op de koffietafel ;-).

Conclusie

De Divoom iTour-Rock is een opvallende verschijning onder de minispeakers. De speaker is klein, maar toch krachtig genoeg voor een diepe bass. Dat bluetooth ontbreekt is voor deze ene keer een voordeel omdat je de draad nodig hebt om te voorkomen dat de speaker van de tafel trilt. Qua volume zet de iTour-Rock een acceptabel geluid neer.

Beschikbaarheid

De Divoom iTour-Rock zal niet heel makkelijk te vinden zijn in de Nederlandse webshops. De adviesprijs voor Europa bedraagt in ieder geval €24,95. In vergelijking is de BlueTune-Pop van dan een leukere speaker.

Divoom iTour-Rock Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.