Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Sagemcom werkt hard aan Triple-Play via LTE

In Nederland zijn de telco’s dit jaar begonnen met het testen van 4G netwerken via LTE. Dat LTE als mobiele techniek veel meer te bieden heeft laat het Franse Sagemcom tijdens de CES zien. Zij introduceren daar namelijk de F@st 3965 Air Home Gateway. Via dit ene apparaat is het mogelijk voor telco’s om triple-play diensten te verlenen.

Onder Triple-play verstaan we het aanbieden van TV, internet en telefonie. Iets dat we nu vooral afnemen bij kabelaars en glasvezelaanbieders. Via dit toestel van Sagemcom zouden mobiele aanbieders als T-Mobile, Vodafone en KPN door de installatie van dit kastje dezelfde diensten via het 4G LTE netwerk kunnen bieden.

Dit heeft grote voordelen voor mobiele aanbieders omdat ze voor deze diensten niet langer verplicht zijn om kabels onder de grond door te laten trekken. Dit is in de praktijk een enorme investering en een enorm obstakel in grote steden. Hierdoor zien we dat de uitrol van glasvezel extreem langzaam verloopt.

Toch zal de uitrol van triple-play via LTE ook de nodige uitdagingen met zich meebrengen. De netwerken van de telco’s moeten maar net in staat zijn om al dat dataverkeer te bolwerken. De 3G masten in Nederland hebben het nu al enorm zwaar.

Mocht het er toch van komen, dan is het F@st 3965 Air Home Gateway kastje van Sagemcom een hele interessante gadget om in huis te hebben hangen. Deze gateway bevat namelijk een 2.4Ghz en 5Ghz WiFi antenne en is in staat om bestanden via DLNA over het lokale netwerk te delen. De maximale internetsnelheid van de F@st 3965 Air Home Gateway is 100Mbps. Voldoende voor het gemiddelde gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.