Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Razer toont de Sabertooth Xbox Controller

Ook voor gamesnieuws moeten we op de CES zijn. Daar toont Razer namelijk de nieuwe Sabertooth controller voor de Xbox 360. De Sabertooth is de opvolger van de Onza die Razer twee jaar geleden introduceerde.

De Sabertooth heeft in vergelijking tot de standaard Xbox controller zes extra buttons die gemapt kunnen worden. Twee op iedere schouder en twee aan de onderkant. De instellingen van de nieuwe Sabertooth zijn af te lezen op het ingebouwde OLED scherm en de instellingen zijn allemaal op te slaan in profielen op de Sabertooth zelf.

Razer Sabertooth

Wanneer je de Sabertooth koopt, zit er een losse USB kabel bij. Dit is handig om de controller zo te vervoeren dat het risico op een kabelbreuk minimaal is. Je krijgt er ook een handig tasje bij zodat je hem altijd mee kunt nemen.

3 reacties

  1. Arjan, ik weet niet waar je het vandaan hebt maar deze Razer Sabertooth is bedraad en de draad kan je los schroeven voor transport gemak. deze controller is NIET draadloos te gebruiken.

  2. @Dave, bedankt voor de update. Het is niet ongewoon voor gamingmuizen om ‘optioneel’ bedraad te zijn. Het persbericht was op meerdere manieren te interpreteren, dus ik ga er vanuit dat je gelijk hebt. Het artikel heb ik net aangepast.

  3. Eens, echter is het in dit geval zo dat MS de enige die Wireless controllers mag maken. Datel heeft ooit een controller uitgebracht die ook wireless functioneerde maar hiervoor zijn zij voor de rechter gesleept en dit heeft ze een boel geld gekost. Patenten zijn hier in te zien.

    http://www.google.com/patents?id=TtMPAgAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#v=onepage&q&f=false

    Zolang bovenstaande blijft bestaan zullen er geen third-party wireless controllers voor de xbox 360 uit komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.