Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Dimenco komt met 3DTV zonder brilletje

Het Nederlandse Dimenco is op de CES aanwezig om daar haar nieuwste vinding te laten zien. We hebben het over een Full HD 3D TV waar je geen bril bij nodig hebt.

Het geheim zit hem in het UD beeldpaneel dat Dimenco in de Nabla TV’s gebruikt. Dit paneel heeft twee keer de resolutie van een Full HD scherm, dus 3840×2160 pixels. Hierdoor blijft de beeldkwaliteit gewaarborgd. Bij de huidige 3D TV’s worden het aantal beeldlijnen gehalveerd waardoor je scherpte verliest. Dit nieuwe UD paneel zit achter een speciaal lensenmembraam waardoor ieder oog een ander beeld ontvangt.

Dimenco demonstreert deze nieuwe techniek onder anderen in een nieuwe MacBook met Retina display. Daarnaast heeft het bedrijf een 11.6 inch scherm dat ook 3D blijft wanneer je het kantelt. Ideaal voor bijvoorbeeld een tablet computer.

Dimenco maakt zelf geen producten, maar geeft de techniek in licentie. Als het moet produceren ze wel de TV panelen, maar daar blijft het bij. Sexy foto’s van producten ontbreken waardoor we helaas niets kunnen laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.