Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Kingston Media Reader

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Leest veel formaten
  • Leest en schrijft haar data erg snel
  • Ziet er zeer goed uit
  • Voelt stevig aan
  • Met USB 3.0 kabel geleverd

THE BAD

  • Geen

Eerder deze maand bekeken we de MobileLite G3 USB 3.0 cardreader van Kingston. Een cardreader met achteraf teleurstellende resultaten. Kingston had echter nog een cardreader in het assortiment zitten. De Media Reader. Een reader die absoluut niet zou teleurstellen.

Unboxing

In de verpakking van de Media Reader vinden we naast de reader, ook nog een USB 3.0 kabel zodat je hem mooi op je bureau kunt leggen. Een handleiding is er niet bij, maar die heb je ook niet nodig. Welke sleuf voor welke kaart is, staat er namelijk gewoon op.

Design

De Media Reader is zonder twijfel de mooiste cardreader die ik bij Kingston vandaan heb zien komen. Geborsteld aluminium en plastic wisselen elkaar op een prachtige manier af. Het geheel ziet er verder erg futuristisch uit, wat zeker gamers aan zal spreken.

Specs

De Media Reader ziet er niet alleen goed uit, de specs zijn ook erg interessant. Zeker wanneer je met veel verschillende geheugenproducten werkt. De Kingston Media Reader is compatible met CompactFlash, CF Type I (UDMA 0-6), CF Type II (UDMA 0-6), SD, SDHC, SDHC UHS-I, SDXC, SDXC UHS-I, microSD, microSDHC, microSDXC, Memory Stick/M2, Memory Stick, Memory Stick PRO, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo en Memory Stick M2. Hij moet in staat zijn om tot 5Gb/s te verplaatsen, maar die snelheid halen de meeste geheugenkaarten nog lang niet.

Prestaties

We hebben diverse kaarten, van diverse merken in de Media Reader geladen. Tot onze verbazing heeft Kingston helemaal gelijk. De Media Reader presteert zeer goed. Sterker nog, hij presteert perfect. De media Reader is inderdaad in staat om maximaal gebruik te maken van de snelheid van de diverse geheugenkaarten die we hier hebben liggen.

Conclusie

Hij is snel, ziet er goed uit en ondersteunt ongeveer iedere kaart die momenteel in de schappen ligt. De Kingston Media Reader is een USB 3.0 cardreader zonder enige nadelen. Zo vlak voor kerst weet Kingston dan ook een dikke 10 te scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.