Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Screwpull Wine Coller Sleeve

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Houdt een fles mooi koel
  • Past over vrijwel iedere 75CL fles
  • Etiket blijft goed zichtbaar
  • Zeer nette vormgeving

THE BAD

  • Geen

De zomer is misschien net voorbij, maar ook tijdens de decembermaand gaan de wijnflessen weer open. Ook dan is het niet alleen handig om een wijnkoeler te hebben, maar een mooie wijnkoeler als deze nieuwe van Screwpull, staat goed op iedere tafel.

Design

De buitenkant van deze wijnkoeler is van zwarte stof gemaakt terwijl de binnenkant bordeauxrood is. De zijkanten zijn elastisch om ervoor te zorgen dat de koeler over iedere 75cl fles past.

De verpakking van de wijnkoeler bevat de nodige informatie over het koelen van wijnen. Hierop is te lezen dat Champagne en andere mouserende wijnen het beste bij 8 tot 10 graden gedronken kunnen worden. Droge, witte wijnen komen het best tot hun recht bij 10 tot 13 graden terwijl een Rose het beste smaakt bij 11 graden. Rode wijnen vragen een temperatuur van 12 tot 18 graden.

Gebruik

De gel in de koelpack zorgt ervoor dat deze niet stijf bevroren is wanneer je deze uit het vriesvak trekt. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de koelpack flexibel blijft wanneer je deze over een fles trekt.

Een voordeel aan deze wijnkoeler, is dat hij voorzien is dan een gat. Hierdoor blijft, bij gebruik, het etiket van de fles zichtbaar. Zeker wanneer je meerdere wijnen o tafel zet, is dit ideaal.

Suggesties

Hoewel ik zeer tevreden ben over de koeler, en ook de informatie op de verpakking zeer kan waarderen, kan het beter. Een printje met temperatuurgegevens aan de binnenkant voorkomt dat je de verpakking gaat bewaren. Een bijpassende thermometer voor op de fles zou een goede aanduiding zijn voor wanneer de fles klaar is om te drinken. Daar heb ik best een paar euro meer voor over.

Conclusie

Deze WA-126 wijnkoeler van Screwpull / Le Creuset werkt prima, maar dat had ik ook wel verwacht. Het is een product waarbij weinig fout kan gaan. Ik merk wel dat hij minder snel koelt dan de dichte varianten van deze wijnkoeler, maar dat is alles behalve vreemd. Er zit immers een heel groot gat in. Jep, die functionaliteit vraagt gewoon haar prijs.

Beschikbaarheid

De nieuwe WA-126 wijnkoeler van Screwpull ligt nu in de winkel en kost €19,90. Je krijgt 5 jaar garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.