Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Marmitek Connect 310 HDMI Switch

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Schakelt automatisch
  • Netstroomadapter slechts optioneel
  • Afstandsbediening slechts optioneel

THE BAD

  • Geen

Leuk, al die consoles… maar wat als je nou niet zo heel veel HDMI poorten beschikbaar hebt? Dan is de Marmitek Connect 310 wellicht een hele handige oplossing. Het is een kleine HDMI switch (ook geschikt voor 3D) die met een afstandsbediening werkt.

Unboxing

In de blister van de Connect 310 vinden we de switch, een IR ontvangertje voor de afstandsbediening, een netstroomadapter, de afstandsbediening en natuurlijk het nodige papierwerk.

Installatie

Dat papierwerk laat ik maar even links liggen. Tijd om hem aan te sluiten. Dat gaat ontzettend makkelijk. Gezien al mijn HDMI apparaten stroom over HDMI leveren, laat ik de netstroomadapter in het doosje. Ik sluit dus alleen de IR ontvanger van de afstandsbediening aan.

Aan de achterkant plug ik mijn 3 HDMI consoles in. Wii, PS3 en natuurlijk de Xbox 360. Op de voorkant sluit ik mijn TV aan. That’s it.

Gebruik

De HDMI switch van Marmitek werkt buitengewoon praktisch. Naast dat ik de netstroom adapter niet gebruik, gebruik ik de afstandsbediening ook amper. De switch schakelt namelijk automatisch naar het laatst aangezette HDMI apparaat. Heeft hij het onverhoopt mis en ik sta in de buurt, dan druk ik even op de zwarte knop op de switch om het juiste apparaat te selecteren.

Suggesties

Hoewel de hele ervaring met de HDMI Connect 310 van Marmitek vlekkeloos is, heb ik toch een suggestie voor volgende uitvoeringen van het kastje. Ik zou het wel waarderen als er twee schroefsleuven in zitten. Gewoon zodat ik hem naast mijn netwerkhub, tegen de muur kan monteren. Ik ben vast niet de enige die dit soort dingen graag uit het zicht monteert ;-).

Conclusie

Apparaten die meer doen met minder, dat mag ik wel. Netstroom adapter, niet nodig. Afstandsbediening, ook terug in de doos. Gewoon dit kleine kastje tussen mijn HDMI kabels en ik ben klaar. Het gebeurt niet vaak, maar met de Marmitek Connect 310 hebben we hier gewoon een 10 te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.