Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

UPC’s Horizon Advertentie Ontleed

Onlangs schreven we over een innovatieve advertentie van UPC. Het bedrijf stopt zowel in de Playboy als in de Marie Claire een inlay met een echte video advertentie ter promotie van de Horizon. Een primeur in Nederland! UPC zond ons een inlay toe, en GadgetGear ging aan het slopen ;-).

De Inlay

De inlay van UPC bevat een klein LCD display dat een video afspeelt wanneer de kaart geopend is. Er loopt geen kabel of ander mechanisme in de rug van de kaart (zoals we kennen van de muziek kaartjes bij de boekhandel). De sluiting is dan ook magnetisch. Ook vinden we onderaan de kaart een inham met een micro-USB aansluiting. Deze is om de kaart op te laden.

Ontleding

We begonnen met het openen van de kaart. Op het onderstaande plaatje hebben we alle onderdelen open gewerkt. Op deze manier kun je zien hoe alle onderdelen in de kaart gelijmd zijn.

Schoon

Na even doorsnijden en schrapen zijn alle onderdelen uit de kaart verwijderd. De techniek is afkomstig van Vidipri. We zien dat het bedrijf de kaart heeft voorzien van een 200mAh accu. Ik kan helaas niet meer aflezen hoeveel stroom deze levert.

Ik zie ook een losse speaker. Opvallend genoeg was deze naar achteren gericht. Op de printplaten kunnen we de informatie op de chips ook niet meer aflezen. De lijm houdt deze verborgen. Wel zien we op de printplaat vele aansluitingen voor de bediening van de speler. Zo blijkt het mogelijk om knoppen aan te sluiten om zo het filmpje te bedienen. Er zijn nog meer contactpunten die we zouden kunnen manipuleren, maar hier schiet helaas mijn kennis tekort. Wat zou het grappig zijn om een eigen filmpje te kunnen laden. Helaas kunnen we op internet ook niet al te veel informatie vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.