Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Wederom erg vermakelijke film
  • Goed uitgewerkt in 3D
  • Prachtige FX

THE BAD

  • Extra's vallen een tikkeltje tegen
  • Het is lastig om At World's End op te volgen

Het is weer weekend, het is weer tijd voor een film. Afgelopen week bekeek ik de nieuwste Blu-Ray van Pirates of the Caribbean. Het is alweer het vierde deel uit de serie die zo waanzinnig leek te eindigen in At World’s End. Zou het de makers van de film zijn gelukt om Sparrow toch weer nieuw leven in te blazen?

Uitrusting

Disney verkoopt de film Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D als 3D/2D combo pack. Je krijgt du seen schijf waar de film (en een deel van de extra’s) in 3D op te zien is, en een Blu-ray met alles in 2D. Daarnaast bevat het pakket ook nog een voucher met €200 korting op een verblijf in Euro Disney, maar dat mag geen reden zijn om de film te kopen ;-).

Het Verhaal

Aan het einde van At World’s End heeft kapitein Jack Sparrow zijn schip verloren, maar bleek hij ook in het bezit te zijn gekomen van een kaart die moet leiden naar de bron van de eeuwige jeugd. Dit is de status waarmee het verhaal van On Stranger Tides begint.

In Londen komt Jack namelijk in aanraking met Barbossa, de man die min of meer verantwoordelijk is voor Jack zijn verlies. Dit alles terwijl hij gevangen zit en op het punt staat het doodvonnis opgelegd te krijgen. Jack krijgt echter ook een alternatief. Hij mag voor de Britse koning een expeditie naar de bron van de eeuwige jeugd deel nemen. Je snapt dat Jack daar geen interesse in heeft en op spectaculaire wijze probeert aan zijn taken te ontkomen.

Al snel volgt een tweede ontmoeting met een oude bekende. Het gaat om Angelica. De dochter van BlackBeard. Ook zij is op zoek naar de bron, maar niet voor haarzelf. Het resultaat hiervan is dat Angelica en Jack beiden met het schip van kapitein Blackbeard de missie moeten proberen te voltooien voordat de twee door de Engelse marine gepakt zullen worden.

Extra’s

De Blu-Ray’s van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D bevatten de nodige extra’s. Op de doos van de Blu-Ray is dit alleen wat lastig af te lezen. In het kader van de Movie Minutes actie, is deze informatie namelijk afgeplakt met een sticker. Ik ben groot aanhanger van de Movie Minutes actie, maar vindt dit toch wat slecht gekozen.

IN de praktijk zijn de extra’s trouwens niet heel bijzonder. Naast de nodige bloopers zou de grote verassing moeten zitten in de LEGO filmpjes van Pirates of the Carribbean. Hoe vermakelijk ook, deze zijn wel heel erg kort. Nee, van de extra’s moet de film het helaas niet hebben.

Conclusie

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 3D heeft de moeilijke taak om na de climax in At World’s End het verhaal van Jack Sparrow nieuw leven in te blazen. Nee, hij is niet zo goed als zijn voorganger, maar het is wel opnieuw gelukt om gewoon een zeer vermakelijke film in elkaar te draaien. Jack Sparrow blijft daarin ook het heerlijke losbandige en enigszins egocentrische personage waar we in de voorgaande delen zo gek op zijn geworden. Tsjah, dan kan het ook niet echt fout gaan ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.