Arjan Olsder
Arjan Olsder

Philips Introduceert de Fidelio X1

In het voorjaar introduceerde Philips de L1 en M1 hoofdtelefoons. Waar de M1 scoort in de lage tonen, scoort de L1 in absolute zuiverheid. Een combinatie van beiden zou ideaal zijn, en dat zou weleens de X1 kunnen zijn.

Deze nieuwe hoofdtelefoon heeft een compleet opengewerkte oorschelp. Met andere woorden, het is een hoofdtelefoon voor thuis en niet voor op straat. Met de krachtige 50mm neodymium drivers levert dat niet alleen een prachtig zuiver geluid op, maar ook voldoende lage tonen voor de moderne dancemuziek. Nouja, dat is wat ik hoorde in de paar minuten dat ik hem even op mocht zetten.

Naast het gebruik van grotere drivers, heeft Philips ook voor dubbellaags oorschelpen gekozen. Dit moet resonantie en vibratie zoveel mogelijk minimaliseren. Memoryfoam moet er daarnaast voor zorgen dat de hoofdtelefoon niet vervelend aan gaat voelen bij langdurig gebruik.

Beschikbaarheid

De nieuwe Fidelio X1 van Philips ligt deze maand nog in de winkel en gaat €299,99 kosten.

Eén reactie

  1. Review Fidelio X1/00

    Samenvatting:
    De Fidelio X1/00 is een hoofdtelefoon van de allerhoogste kwaliteit. Design en een ongeevenaard geluid gaan hand in hand met dit top-model van Philips waaraan geen enkele concessies zijn gedaan. De prijs is er wel naar maar de hoofdtelefoon zal je zeker niet teleur stellen: het biedt juist een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Houd wel rekening mee dat je omgeving ook wat hoort van het geluid wat er door de oorschelpen wordt verspreid.

    Uitgebreide review:
    Algemeen:
    De Fidelio X1/00 hoofdtelefoon is een pracht exemplaar. Dit top model van de nieuwste serie Fidelio hoofdtelefoons van Philips, samen met nog de L1 en M1, is een waar paradepaardje.
    Als VIP-tester van Insiders was ik geselecteerd om dit top-model te testen. Vooraf heb ik daarnaast uitgebreide informatie op locatie mogen ontvangen wat me een nog beter beeld heeft gegeven van het ontwerpen van een nieuwe hoofdtelefoon.
    Het allereerste wat opvalt aan de hoofdtelefoon is het geweldige design. Wanneer je daarna het geluid ervan kan testen ben je direct verkocht. Maar om niet meteen te hard van stapel te lopen heb ik nu eerst de hoofdtelefoon enkele weken getest om een volledig beeld te krijgen van de positieve en negatieve punten van de X1. De hoofdtelefoon heb ik zowel uitgeprobeerd op een uiteenlopende range aan muzieksoorten, als ook tijdens het spelen van games en het kijken van (HD) films en televisie.
    Belangrijk om te vermelden is dat deze hoofdtelefoon geschikt is voor thuisgebruik (of op het werk achter slot en grendel). Hij is niet geschikt voor gebruik onderweg, daarvoor kan beter gekozen worden voor de moddellen M1 of L1.

    Design en gebruiksgemak:
    Het design is zeer degelijk, de hoofdtelefoon ziet er practhig uit en is gemaakt van robuuste materialen. Strak aluminium, een prachtig metalen frame en een hoofdband van luxe kalfsleer. Past perfect op ieders hoofd, daar ben ik van overtuigd. Door het gebruik van hoogwaardige materialen kan de hoofdtelefoon als wat zwaar worden ervaren (363 gram zonder kabel). Ik zelf vond dat geen probleem, maar adviseer wel dit van te voren even zelf te ervaren in een winkel.
    De oorkussens zitten heerlijk over de oren en zijn prettig zacht. De kussens bestaan uit memory foan omgeven door zacht velours wat een optimaal draagcomfort biedt. Het gehele oor wordt omsloten, en dat is erg prettig. Wel zijn deze kussens niet vervangbaar mocht dat in de toekomst eventueel nodig zijn.
    De kabel kan worden losgekoppeld van de hoofdtelefoon zodat je kan kiezen tussen langere en kortere kabels afhankelijk van de plek waar je hem gebruikt (achter de PC een kortere kabel, achter de televisie een langere kabel vanaf de Stereo-set). De huidige kabel van 3 meter biedt veel bewegingsvrijheid. Het zou een waardevolle toevoeging zijn als Philips er standaard een korte en lange kabel bij zou leveren omdat velen het ook met draagbare apparatuur willen gebruiken. Hiervoor is de lange kabel niet praktisch in gebruik, echter met de bijgeleverde kabelbinder kan deze korter worden gemaakt.

    Geluid:
    Niet alleen het design is verbluffend mooi, het belangrijkste onderdeel, namelijk de geluidskwaliteit is extreem goed. De X1 biedt een prachtig helder, warm en open geluid, pefecte weergave van de bas en een zeer groot frequentiebereik (10Hz-44kHz). De bas is wat benadrukt, maar zeker niet te nadrukkelijk aanwezig. Zelf heb ik dit als positief ervaren. De midden en hoge tonen zijn werkelijk waar loepzuiver. De lage tonen worden ook perfect weergegeven zonder vervormingen. Al met al is het geluid perfect gebalanceerd.
    Tijdens het spelen van games was het geluid werkelijk fantastisch waardoor een extra intense spelervaring ontstaat, wat goed geluid veel kan doen!
    Qua muziek sta je versteld van het enorme bereik in de muziek die je luistert en je hoort muziekdetails die je nog niet eerder opgevallen zijn. Muziek komt hiermee volledig tot zijn recht. Er gaat werkelijk waar een wereld voor je open! Philips kan zich hiermee meten met de high-end concurrenten op dit gebied.
    Wat je ook doet en waar je ook naar luistert met deze hoofdtelefoon zul je een ervaring beleven die je niet eerder hebt ervaren. Het zuigt je in je favoriete muziek, brengt je games tot leven alsof je er zelf in zit en televisie wordt zelfs een live-wedstrijd thuis.

    Accessoires:
    De X1 wordt geleverd in een practhige opbergdoos voorzien van duidelijke handleiding. De kabel is exclusief afgewerkt met textiel en deze wordt aangesloten op een vergulde 6,3 mm connector en een 3,5mm adapter. Tevens wordt er een praktische kabelclip bijgeleverd waarom je de lange kabel kunt binden.

    Pluspunten:
    – Practhig design
    – Materiaalgebruik / degelijkheid
    – Perfecte geluidskwaliteit
    – Optimaal draagcomfort

    Minpunten:
    – Geluidsafscherming (omgeving kan meegenieten)
    – Prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.