Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG Heeft Slechts 150 OLED TV’s voor Nederland

Het was een beetje een verassing toen ik gister op de HON najaarsshow liep. Alle merken die in Nederland door HON worden gedistribueerd presenteerden daar hun nieuwe producten aan inkopers van velerlei (web)winkels. Zo ook LG

We waren eerder op de ochtend echter uitgenodigd door BenQ, om daar de nieuwe camera’s van het bedrijf te bekijken. Op dat moment werd ons al meedegedeeld dat het draaiende OLED platform op de LG stand leeg was omdat LG de OLED nog niet aan de pers wilde tonen. Gelukkig bleef ik wat langer hangen ;-).

Het nieuwe Full HD OLED scherm van LG meet 4mm dik en heeft een 55 inch doorsnede. Alle elektronica zit dan ook zoveel mogelijk in de voet weggewerkt. Het hele ding weegt slechts 7.5 kilo.

De OLED TV zorgt voor een ongekende beeldkwaliteit. Dit komt doordat (net als bij Plasma) iedere pixel apart wordt verlicht. Een dode pixel ‘sterft’ dus waardoor deze zwart wordt in plaats van wit. Je zult dus geen last hebben van de dode pixels die mogelijk op het scherm ontstaan. Iedere pixel bestaat daarnaast uit 4 kleuren wat een waanzinnig contrast geeft.

De OLED techniek zorgt ook voor een zeer beperkte warmteontwikkeling en is zeer energiezuinig. Op het model dat ik (niet) mocht bekijken viel mij op dat de kijkhoek ook extreem goed is. Daarmee is dit een waardige opvolger voor de Plasma displays.

Beschikbaarheid

Exacte details over de beschikbaarheid zijn er niet. Als ik het me goed herinner werd er over een bedrag van €11.000 gesproken. Wat ik wel ken vertellen is dat LG voor heel Nederland maar 150 exemplaren krijgt. Je moet er dus als de kippen bij zijn als je één van de eerste OLED TV’s wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.