Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Kobo Introduceert Twee Nieuwe eRaders en een Tablet

Het Canadese Kobo heeft vandaag drie nieuwe eReaders voorgesteld. Het gaat om de Kobo Mini, de Kobo Glo en de Kobo Arc. De nieuwe eReaders beginnen al bij €79,95 en, opvallend, de laatste is stiekem gewoon een Android tablet ;-).

Begin dit jaar kwam Kobo met de Kobo Touch op de markt. Een eReader die met succes ons reviewproces overleefde. Net de nieuwe modellen bouwt Kobo verder op de basis die ze met de Kobo Touch hebben gelegd.

Kobo Glo

Met de Kobo Glo wordt het mogelijk om zonder extra verlichting te lezen in het donker. Het 6 inch eInk XGA display is voorzien van instelbare achtergrondverlichting. Je kunt zelfs de intensiteit van het licht aanpassen aan jouw voorkeuren. De reader is voorzien van WiFi.

Kobo Mini

Met de Mini brengt Kobo, naar eigen zeggen, de kleinste eReader op de markt. Hij is klein en licht. Het scherm meet 5 inch waardoor de Mini zelfs in de meeste broekzakken zal passen. De eReader bevat geen WiFi, maar is wel lekker goedkoop.

Kobo Arc

De Kobo Arc loopt op Android 4.0 en is voorzien van de Tapestries interface van Kobo. Het scherm meet 7 inch en de tablet is voorzien van SRS TruMedia speakers aan de voorkant. De tablet is Google Certified, dus heeft toegang tot Google Play.

De 16GB versie van de Arc gaat hetzelfde kosten als de Nexus 7 van Google zelf, met het grote verschil dat je er nog tot november op moet wachten. Kobo heeft geen technische details vrijgegeven, dus het is nog maar de vraag of Kobo kan concurreren.

Beschikbaarheid

De Kobo Glo is verkrijgbaar in zwart en wit. Daarnaast biedt Kobo gekleurde covers aan. De adviesprijs van de Kobo ligt op €129,95. Ook voor de Mini heeft Kobo ervoor gekozen een witte en een zwarte uitvoering uit te brengen en deze aan te vullen met hoesjes. De Kobo Mini kost €79,95. De Kobo Arc wordt niet alleen verkocht in het wit en zwart, maar ook in 8GB en 16GB uitvoeringen. Daarnaast heeft Kobo ook voor deze tablet gekleurde hoesjes beschikbaar. De 8GB versie kost €199,95 en de 16GB moet €249 kosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.