Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung Lanceert de Bijzondere Wireless Audio met Dock

Onder het genot van een hapje, een drankje en een optreden van de band Chef Special mochten we in het Amsterdamse North Sea Jazz Club kennis maken met de nieuwe audiodocks van Samsung. Hoogtepunt van de line-up? De nieuwe DA-E750, maar ook de DA-E670 mocht er zijn.

Preview: Samsung DA-E750

De nieuwe DA-E750 is één van de eerste producten waar Samsung een buizenversterker in heeft geïntegreerd, maar dat is niet het enige dat deze Wireless Audio met dock doet onderscheiden van de rest. Hoewel we van Samsung gewend zijn dat we producten van plastic, aluminium of op z’n hoogst spaanplaat aan zullen treffen, is deze nieuwe dock gemaakt van echt hout. Mahonie om precies te zijn. Een houtsoort die niet alleen gewicht toevoegt, maar ook geweldig moet zijn voor de akoestiek van dit audiosysteem.

De DA-E750 is een echt 2.1 systeem. Met andere woorden, er zitten twee mid-range speakers en twee tweeters in voor het stereogeluid. De lage tonen komen uit de bass-reflex speaker onder het apparaat. Met de mid-range speakers is iets bijzonders aan de hand. De conus van deze speakers is namelijk gemaakt uit glasvezel. Dat maakt ze sterk en tegelijkertijd erg licht. Wederom een stap om het geluid zo goed mogelijk neer te zetten.

Hoewel de DA-E750 een strakke, jaren 70 uitstraling met zich meebrengt, dit deze audiodock stampvol moderne techniek. Zo kan je aan de achterkant een dubbele dock uitschuiven. Deze dock kan zowel voor iOS als Android apparaten gebruikt worden. iOS apparaten sturen de dock direct via de dock connector aan. De aansluiting voor Android apparaten is enkel een stroomvoorziening. Een uitschuifbare plaat zorgt daarnaast voor stevigheid wanneer je een tablet op de dock plaatst.

Apparaten draadloos met de dock verbinden kan op drie manieren. Het is mogelijk om gebruik te maken van Apple’s AirPlay, maar ook van Samsung’s eigen AllShare techniek. Daarnaast kan ieder apparaat via Bluetooth 3.0 worden verbonden. Bluetooth 3.0 is enkel aanwezig op de nieuwste smartphones van Samsung en andere merken. Binnen de Apple stal heeft alleen de iPhone 4S ondersteuning voor Bluetooth 3.0. Sterker nog, die zit al op 4.0.

Naast het aansluiten van mobiele apparaten, is het ook mogelijk om gebruik te maken van de AUX en de USB ingangen op de achterkant van de DA-E750. De AUX is volledig analoog. Goed genoeg voor je CD speler, maar een beetje jammer wanneer je een Super Audio CD speler hebt. De USB ingangen ontvangen bij voorkeur een stick of een HDD met alle bestanden in de root (dus niet in mapjes). Een display heeft de DA-E750 niet waardoor de enige manier om hiervan gebruik te maken is om tracks die je niet leuk vindt te skippen. Hier laat de gebruiksvriendelijkheid te wensen over, maar het is natuurlijk de vraag of je hier ooit gebruik van gaat maken.

Hoewel je de DA-E750 aan kan sturen met je smartphone of tablet, kan je hem ook aansturen met de afstandsbediening. Waar de DA-E750 voelt als één brok kwaliteit, verlies je dat gevoel zodra je de afstandsbediening oppakt. Hoewel de bovenkant er mooi uitziet, is de onderkant geheel opgetrokken uit plastic en dat geeft de afstandsbediening het gevoel dat hij erg goedkoop is. Ook hier mag je de vraag stellen of je deze ooit gaat gebruiken, maar toch… ik had een ander gevoel verwacht.

Beschikbaarheid

De DA-E750 is nu al in diverse (web)shops te vinden. De adviesprijs bedraagt €599.

Samsung DA-E670

Is de DA-E750 je nog iets te duur, dan heeft Samsung ook de DA-E670 klaarstaan. Deze zwarte dock lijkt qua uiterlijk sterk op de DA-E750 maar bevat een paar besparingen. Zo bevat de DA-E670 zwakkere speakers en moet je het zonder buizenversterker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.