Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Samsung gaat Los met de 75 Inch ES9000 Smart TV

TV’s, ze kunnen niet groot genoeg zijn. Dat moeten de heren van Samsung hebben gedacht toen ze begonnen met het ontwikkelen van de nieuwe 72 inch ES9000 TV. Een TV die extreme beeldformaten eindelijk (een beetje) betaalbaar moet maken.

Het scherm is voorzien van Samsung’s Micro Dimming Ultimate en Precision Black technologie. Hierdoor zijn de kleuren contrastrijker en is zwart nog donkerder dan op andere Samsung schermen. Dit terwijl het beeld 60% helderder is dan de ES8000.

Ondanks het kolossale formaat van de TV, is hij slechts 7.9mm dik en zijn de randen zo dun mogelijk gehouden. Middenboven heeft Samsung nog een HD camera geplaatst voor Skype gesprekken of om de TV met gebaren bestuurd kan worden. Vind je de camera lelijk? Dan kan je deze naar beneden duwen. Hij verdwijnt dan achter het scherm.

De ES9000 is voorzien van een dual-core CPU zodat je TV kan kijken en tegelijk de nieuwste apps op de Smart TV kan gebruiken. Het SMART Evolution systeem zorgt ervoor dat de TV met haar tijd meegaat. Door de komende jaren nieuwe modules te kopen blijf je altijd beschikken over de laatste Samsung technieken. Zowel qua software als hardware.

De laatste noviteit in dit display is de aanwezigheid van Sound Share. Via een draadloze verbinding maakt de ES9000 verbinding met compatible surround setjes.

Beschikbaarheid

Niet iedere winkel zal de kolos in huis hebben, maar de Samsung ES9000 is wel nu al verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt €7.999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.