Arjan Olsder
Arjan Olsder

Binnenkort ook niet-RIM Blackberry’s in de Schappen

RIM is al jaren de maker van de (tegenwoordig net wat minder) populaire Blackberry Smartphones. Om niet al te veel marktaandeel te verliezen heeft het bedrijf besloten dat het voor het eerst mogelijk gaat worden om een licentie op het BlackBerry OS 10 te nemen. In theorie kan je dan BlackBerry smartphones van bedrijven als HTC en Samsung verwachten.

Investeerders hebben al meerdere malen geprobeerd om RIM te bewegen tot het in licentie geven van het BlackBerry OS. Op enkele grote storingen na, is dit één van de meest veilige mobiele besturingssystemen ter wereld.

Nu RIM deze stap zet, mag je toch de vraag stellen of RIM niet te lang heeft gewacht. Toen de investeerders dit verzoek voor het eerst bij RIM Neerlegden, had RIM nog wel een aardig marktaandeel, maar dat lijkt inmiddels verdampt te zijn. De vraag is nu dus of jij als eindgebruiker nog wel op een BlackBerry toestel zit te wachten, ook als dat niet van RIM afkomstig is. Dit zouden we volgend jaar moeten zien omdat BlackBerry OS 10 voor januari 2013 op de planning staat. Ruim een jaar na de officiële launchdate…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.