Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

10 Miljoen S III’s en een Uitverkochte Nexus 7

Het gaat goed met Android. Dat blijkt uit al het Android-gerelateerde nieuws dat ik vandaag heb ontvangen. Zo heeft Samsung in tien maanden tijd maarliefst 10 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S III over de toonbank weten te duwen. Daarmee verbreekt de S III het verkooprecord van de S II van Samsung.

Samsung lanceerde de Galaxy S III op 29 mei en startte de Amerikaanse verkoop op 21 juni. Met andere woorden, dat zijn ongeveer 200.000 toestellen per dag!

Het andere succes van de dag is de Nexus 7 die Google samen met Asus heeft gefabriceerd. Deze tablet verkoopt zo snel dat Google de online verkoop heeft moeten staken. Google verkocht de 16GB versie van de Nexus 7 via Google Play. Daarnaast zijn er diverse retailers in de VS die al volledig door de voorraden heen zijn. Om hoeveel exemplaren het tot nu toe gaat is helaas nog niet bekendgemaakt.

Toch kent het succes van de Nexus 7 ook een schaduwzijde. Het regent namelijk klachten over het scherm van de Nexus 7. De één klaagt over een loszittend scherm terwijl de andere klaagt over het slechte reactievermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.