Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

WWDC: Wat mogen we verwachten?

Morgen start de WWDC, en deze beurs betekent twee dingen. Als je een ontwikkelaar bent is het dé plaats waar je vanalles over Apple en haar producten te weten komt, informatie uit kan wisselen en nieuwe contacten op kan doen. Voor ons betekent het iets totaal anders. Nieuwe producten en waarschijnlijk een nieuw IOS. Wat mogen we dit jaar van de WWDC verwachten?

(Natuurlijk) komt Apple met iOS 6. Ieder jaar tijdens de WWDC heeft iOS een grote update gekregen, dus waarom dit jaar niet? Daarnaast verwachten we ook een nieuwe versie van MacOS. iOS 6 zal zeer waarschijnlijk tegelijk met een nieuwe iPhone worden gepresenteerd.

Nieuw in iOS 6

Natuurlijk willen we in deze post even lekker speculeren over wat we in iOS 6 zullen aantreffen. Één van de nieuwe features is mogelijk Do Not Disturb. Deze instelling zorgt ervoor dat je geen alerts e.d. ontvangt.

Browsen met iCloud Tabs zal ook mogelijk zijn. Heb je een webpagina op je iPad open staan en pak je de iPhone, staat de pagina daar ook op open. Handig!

MailVIP’s is een optie waarmee je belangrijke personen kan markeren. Wanneer je mail van deze personen ontvangt, komt daar meteen een ster bij te staan. Ook deze instellingen zullen aan je iCloud account gekoppeld zijn waardoor ze op al je Apple apparaten gelijk zijn. Voor iedereen die Gmail gebruikt zal dit mogelijk een beetje nutteloos zijn.

Siri zal ook beschikbaar zijn op de nieuwe iPad. Siri is de assistent-functie in iOS waar je gesproken opdrachten aan kan geven. Hoewel Apple Siri als verkoopargument gebruikt voor de rekenkracht van de iPhone 4S, gebeurd het slimme werk ergens op een server. Technisch mag dit dus geen grote uitdaging zijn.

Tot slot wordt verwacht dat de App Store, iBook Store en iTunes een makeover krijgen. Apple heeft eerder het bedrijf Chomp gekocht dat zich specialiseerde in het helpen vinden van de juiste apps.

Mac OS X Mountain Lion

Zal een reguliere update aan het OS zijn. Apple zal naar verwachting diepere iCloud ondersteuning aankondigen, maar verder verwachten we weinig echt nieuws.

iCloud

Zoals gezegd zal deze een aantal nieuwe functies (API’s) voor iOS en Mac OS introduceren.

Apple TV

Zouden we dan eindelijk een TV van Apple te zien krijgen? Het is alweer een tijdje stil in het geruchtencircuit. Laten we in ieder geval hopen dat Apple TV snel een goede App Store gaat krijgen zodat ontwikkelaars apps voor de Apple TV uit kunnen brengen.

iPhone 5

Nee, waarschijnlijk niet. Apple was al later met de introductie van de iPhone 4S. Ik verwacht dat de iPhone 5 nog een paar maanden op zich laat wachten. Apple zal zeer waarschijnlijk een nieuw evenement organiseren om de iPhone 5 te introduceren.

iPod Touch 5th Gen

Met de introductie van een nieuwe iPhone is de kans altijd groot dat er ook een nieuwe iPod Touch komt. Met de iPhone 4S introductie voegde Apple alleen de witte kleur aan de iPod Touch toe. Met de iPhone 5 verwachten we wel een echte upgrade aan de iPod. Echter verwachten we dus geen iPhone 5 te zien tijdens het WWDC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.