Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Galaxy Tab 7.7 (P6800)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig scherm
  • Reageert lekker snel
  • Compact design
  • Mogelijkheid om MicroSD kaart te gebruiken

THE BAD

  • Camera stelt weinig voor
  • Tijd voor Android 4.0

De Galaxy Tab 7.7. Hij ligt al een paar maanden in de winkel, maar dat is geen reden voor ons om deze tablet niet van dichtbij te bekijken. De 7.7 is namelijk de eerste tablet van Samsung met een Super AMOLED+ display, dat garant staat voor een prachtig contrast.

Uitrusting

In de verpakking van de Galaxy Tab 7.7 treffen we naast de tablet en handleiding ook nog een USB kabel, een netstroom adapter, een setje witte in-ear oordopjes en vijf maten eargels aan om de oordopjes op maat te maken.

Geschiedenis

De Galaxy Tab 7.7 is in maatvoering de opvolger van de originele Galaxy Tab 7.0. Ook de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 gingen de Galaxy Tab 7.7 voor.

Uiterlijk

Aan de voorkant van de Galaxy Tab treffen we een 2 megapixel camera aan voor Skype gesprekken en een speaker voor telefoongesprekken. De aansluiting voor een headset of hoofdtelefoon zit aan de bovenkant van het apparaat evenals een extra microfoon voor ruisonderdrukking.

Aan de onderkant van de Galaxy Tab zitten de dock connector en twee speakers voor stereogeluid. Dat is jammer. In de meeste gevallen zal je stereogeluid gebruiken in games en films. Dan kijk je horizontaal naar het apparaat en valt het stereo-effect weg.

Aan de rechterkant zitten de volumeknoppen en de knop om het scherm te (de-)activeren.

Aan de linkerkant zitten de slotjes waar je een volwaardige SIM of Micro-SD kaart in kan schuiven.

Aan de achterkant treffen we tenslotte nog de 3.15 megapixel camera en LED-Flash aan. Het apparaat meet 196.7 x 133 x 7.9 mm.

Natuurlijk is het leuk om de Galaxy Tab 7.7 qua verhouding nog even te vergelijken met de Apple iPad 2 en de nieuwe Samsung Galaxy S III.

Scherm

Zoals gezegd beschikt de Galaxy Tab 7.7 als eerste tablet over een Super AMOLED+ Display. Dit staat garant voor een hoog contrast en een relatief laag stroomverbruik. Een zwarte pixel is namelijk een pixel die gewoon uit staat. Het 7.7 inch display meet 800×1280 pixels ofwel 196 pixels per inch. Dat is qua resolutie kwalitatief vergelijkbaar met een gemiddelde smartphone.

Camera

Natuurlijk kon ik het niet laten om ook de camera even te testen. Fotograferen is iets wat je niet snel zal doen met een tablet en dat is maar goed ook. Zoals de meeste tablets is de kwaliteit van de camera niet echt interessant. De foto’s zijn wat vaag, laag van contrast en missen absolute scherpte.

Android

De Galaxy Tab 7.7 loopt nog op Android 3.2. De eerste versie van Android die echt gemaakt is voor tablets. Deze versie van Android bevat alles wat je nodig hebt, al zou het natuurlijk erg netjes zijn van Samsung als ze binnenkort Android 4.0 voor de 7.7 klaar zouden zetten.

Specs

De Samsung Galaxy Tab 7.7 draait op een 1.4 Ghz dual-core CPU met een ruime 1GB aan RAM-geheugen en is leverbaar met 16, 32 of 64GB aan opslagruimte. Natuurlijk mag je zelf extra opslag toevoegen via MicroSD. De maximaal toe te voegen capaciteit is op dit moment 32GB.

Conclusie

Eerder mocht ik de Galaxy Tab 8.9 reviewen. Een tablet met dezelfde hoeveelheid pixels op een iets groter scherm en met slechts een 1Ghz CPU. Deze liep ook al op Android 3.2. Kijk ik naar de performance van de twee apparaten, dan is het een verschil van dag en nacht. Op de 8.9 zat ik echt te balen van de traagheid die de Touchwiz interface van Samsung kon opleveren, maar dat probleem is bij de 7.7 volledig verdwenen. De Galaxy Tab 7.7 is daarmee gewoon een uiterst bruikbare tablet geworden. Natuurlijk is het jammer dat Android 4.0 op het moment van schrijven nog niet beschikbaar is, maar daar zal je in de praktijk nauwelijks hinder van ondervinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.