Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple Lanceert Stilletjes de iPad 2.4

Toen Apple de iPad 2 lanceerde, waren er drie modellen. De 2.1 (Wifi), de 2.2 (WiFi + GSM) en 2.3 (WiFi + CDMA). Na de introductie van The New iPad lanceerde Apple ook stilletjes de iPad 2.4 (WiFi). Wat is er anders? Deze iPad bevat een nieuwe versie van de bekende A5 CPU die in de iPad 2 debuteerde.

De nieuwe A5 is op 32mn-schaal gebakken terwijl de oude A5 op 42nm werd gebakken. Qua performance maakt het allemaal niet uit, maar het energieverbruik van de nieuwe A5 chip ligt een stuk lager. Effectief kan je dus 2 uur langer gebruik maken van je iPad 2.

Om te voorkomen dat consumenten zich benadeeld voelen, heeft Apple dit nooit wereldkundig gemaakt. Sterker nog, er staat zelfs geen melding op de doos van de iPad 2. Wanneer je nu een 16GB model koopt, weet je dus niet welke chip erin zit. Hiervoor moet je een app als Geekbench installeren.

Voor de gebruikers van The New iPad heb ik slecht nieuws. Hier zit ook gewoon een 45nm chip in en dat merk je met de A5X chip beter dan met de A5 omdat het energieverbruik veel te hoog ligt.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.