Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Eco Wasbal

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Spaart het milieu
  • Spaart de portemonnee
  • Makkelijk in gebruik
  • Gaat lang mee

THE BAD

  • Geen

Ook deze GadgetGearredacteur staat wekelijks voor zijn uitdagingen als het gaat om de was. De gadget die ik vandaag bekijk is de Eco Wasbal. Een bal die de functie van zeep overneemt en daarmee niet alleen lief is voor de portemonnee, maar ook nog eens goed is voor het milieu. Maar werkt het!?

We kwamen de Eco Wasbal tegen op de huishoudbeurs. Je weet wel, die ene beurs waar je struikelt over de trolleys en waar je het ene wondermiddel na de andere wordt aangepraat. Op het eerste gezicht hadden wij meteen het gevoel dat de Eco Wasbal ook vooral een leuke belofte zou zijn. Nouja, een dure, want de makers vragen er €25 voor, maar dan gaat ie wel 1.000 wasbeurten mee. We kregen een wasbal mee om het zelf te proberen…

Uitrusting

In het doosje van de Eco Wasbal troffen we een boekje met informatie over de wasbal, een doseerlepel en de Eco Wasbal zelf aan. Het informatieboekje geeft de enige uitleg die je over de bal kan geven. Gooi hem in de wasmachine en als je wilt dat het niet alleen schoon is, maar ook lekker ruikt, gooi er dan 15cc zeep bij. De wasbal bevat zelf immers geen wasmiddel.

Hoe Werkt de Eco Wasbal

De werking van de Eco wasbal is even simpel als slim. De bal is gevuld met kleine keramische kogeltjes. Deze schudden heftig heen en weer waardoor ze het dragend vermogen van het water aanpassen. Net als bij zeep zal het vuil hierdoor bezinken. De toevoeging van zeep tijdens lijkt dus echt alleen om het geurtje te zijn.

Conclusie

Het eerste dat opvalt aan de Eco Wasbal, is dat het ding blijkt te werken. Het is dus meer dan het zoveelste wonderdingetje. Hoewel we er wel keurig een lepeltje zeep bij gooien, merken we geen verschil in het resultaat bij een wasbeurt met een normale dosering zeep, of met de wasbal. Niet slechter, niet beter. Nu zal het zeepverbruik en de prijs van zeep voor iedereen die de was doet verschillen, maar in 1.000 wasbeurten zal de bal zich zeker terugverdienen.

6 reacties

  1. Inderdaad een heel gaaf product Ecowasbal. We wassen er al twee jaar mee. En zijn nu aan onze tweede Ecowasbal begonnen. Wij besparen heel veel wasmiddel en hebben een super schone was. We zijn er echt blij mee, het wasmiddel gaat bijna niet op. Gewoon doen, ideaal.

  2. @klaassen de tweede na twee jaar? Ik dacht dat ze 1000 wasbeurten meegingen 🙁 Of heb je 500 wasbeurten per jaar gedaan? Dat is bijna 10 wasbeurten per week. Moet er niet aan denken!

  3. Ik lees ook heel veel positieve dingen over de Ecowasbal. Toch het aanschaffen waard blijkbaar! Zag ‘m op de website van natuurmonumenten met korting 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.