Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Logitech Wireless Speaker Adapter

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge kwaliteit behuizing
  • Hoge kwaliteit geluid
  • Veel toepassingsmogelijkheden
  • Goedkoop

THE BAD

  • Geen

Muziek luisteren via DLNA is leuk, maar Logitech heeft ongetwijfeld gedacht dat het proces een stuk makkelijker kan en niet alleen voor smartphones, maar ook voor MP3-spelers en oudere telefoons. Dat is ongetwijfeld de reden dat het bedrijf met de Logitech Wireless Speaker Adapter op de markt is gekomen.

Uitrusting

Wanneer je de Logitech Wireless Speaker Adapter koopt, ontvang je naast de adapter zelf ook een netstroom adapter en natuurlijk een tulpkabel om de Wireless Speaker Adapter aan je stereo installatie te hangen. Wat ontbreekt, is een mini-jack naar mini-jack kabeltje. Daarmee kan je de Wireless Speaker Adapter namelijk ook aansluiten. Een gemiste kans.

Uiterlijk

Het kastje van de Wireless Speaker Adapter voelt zeer stevig aan terwijl de gladde randen en matte bovenkant hem een zeer robuust imago geven.

Aan de voorkant van de Wireless Speaker Adapter zien we een status LED. Aan de bovenkant de enige en meest belangrijke knop van de Wireless Speaker Adapter, de connect knop.

De achterkant van de Wireless Speaker Adapter bevat een aansluiting voor de mini-jack kabel die we dus missen in de uitrusting, gevolgd door een Tulp-aansluiting en de aansluiting voor de adapter. We mogen rustig zeggen dat het kastje er functioneel en toch strak uitziet.

Installatie

De installatie van de Wireless Speaker Adapter is extreem simpel. Je sluit hem met de adapter aan op het stopcontact en via de Tulp- of een mini-jack kabel op je speaker- of stereoset. Daarna druk je op de connect knop. De LED aan de voorzijde knippert nu groen en de Wireless Speaker Adapter is via het bluetooth menu in je smartphone (of ander apparaat) te vinden. Krijg je de vraagom een pincode in te voeren, dan is dat 0000. De Wireless Speaker Adapter is nu klaar voor gebruik.

Ideaal Voor de Huiskamer

Iedereen die een versterker met een vrije AUX ingang heeft, kan de Wireless Speaker Adapter op deze versterker aansluiten. Ideaal voor wanneer vrienden langskomen die je hun nieuwste tunes willen laten horen of wanneer je een mobile game op en top wilt beleven.

Ideaal Voor de Werkplek

De Wireless Speaker Adapter kan ook ingezet worden om een draadloze verbinding tussen een laptop en speakers tot stand te brengen. Scheelt je toch iedere keer weer een stekkertje aansluiten. Sterker nog, het staat je ook toe om speakers netjes weg te werken. Slim en handig!

Ideaal Voor de DJ

Hoewel bovenstaande ideeën vrij generiek zijn, wilde ik de Wireless Speaker Adapter ook eens op een echt creatieve manier inzetten. In mijn vrije tijd draai ik regelmatig op feestjes en daar krijg ik soms de meest vreemde verzoekjes.

Natuurlijk loop je als DJ altijd het risico een verzoekje te krijgen waar je niet over beschikt. Vroeger had men het nummer vaak wel op een CD in de auto liggen, maar tegenwoordig staat hij ook vaak op een telefoon en dan wordt het een stukje lastiger.

Gelukkig kan je de Wireless Speaker Adapter ook gewoon op een menpaneel aansluiten en het mag gezegd worden, de geluidskwaliteit blijkt op hoge volumes behoorlijk goed te zijn (hoewel afhankelijk van het MP3 bestand). Het enige nadeel is dat de telefoon wel redelijk dicht bij de Wireless Speaker Adapter moet blijven liggen. Bluetooth Streaming Audio blijft gevoelig voor afstanden ;-).

Bij gebruik als mobiele DJ heeft het uiterlijk van de Wireless Speaker Adapter echter wel één groot nadeel. Het glimmende plastic aan de zijkanten is zeer gevoelig voor krasjes. Na drie feestavonden zat mijn Wireless Speaker Adapter al flink onder de krassen, mede doordat hij bij het opruimen een keer was gevallen. Toch lijkt hij technisch zo goed in elkaar te zitten dat hij ondanks deze schade perfect blijft functioneren. Zeer indrukwekkend.

Conclusie

De Wireless Speaker Adapter ziet er uit als een eerste klas audio product en in de praktijk blijkt dat ook zo te zijn. Geluidskwaliteit van de Wireless Speaker Adapter is top en het gebruiksgemak van de Wireless Speaker Adapter is enorm. Neem je daarbij de prijs in gedachte, dan is dit een echte must-have voor muziekliefhebbers.

Verkrijgbaarheid

De Wireless Speaker Adapter is per direct verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt €29,99.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.