Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: HTC Introduceert de One Serie

HTC heeft in Barcelona de nieuwe One Series aangekondigd met de introductie van maarliefst drie nieuwe Android smartphones. Het gaat om de nieuwe HTC One X, de HTC One S en de HTC One V. De nieuwe serie van HTC is meer gericht op het vastleggen en terugspelen van media. Met ander woorden, een betere camera en dito speakers.

HTC One X

De HTC One X draait op Android 4.0 en is voorzien van Sense 4.0, de gebruikersinterface van HTC. Nieuw is deze versie van Sense is ImageSense, wat een verzameling nieuwe functies voor de camera herbergt en waarmee de One serie zich van andere HTC toestellen moet onderscheiden.

De nieuwe camera van de nieuwe toestellen is in staat om in 0,2 seconde scherp te stellen zodat je om de 0,7 seconde een foto kan schieten. De One X en One S beschikken bovendien om een camera met een diafragma fan f/2,0. Het is ook mogelijk om foto’s te maken terwijl je met de toestellen aan het filmen bent.

Qua audio zijn de nieuwe One toestellen uitgerust met Beats Audio. Je mag er dus vanuit gaan dat ze lekker klinken. Verder heeft HTC nu ook HTC Sync beschikbaar voor de One toestellen. Met HTC Sync is het mogelijk om mediabestanden op de telefoon te managen.

De HTC One X is verder vervaardigd uit een polycarbonaat unibody waardoor hij sterk en licht moet zijn. De HTC One loopt op de nieuwe NVIDIA Tegra 3-processor. De processor is een quad-core 1.5GHz model met een vijfde core voor besparing op de batterij en een high-performance 12-Core NVIDIA GPU. De processor beschikt tevens over 1GB aan RAM geheugen. De HTC One bevat ook een 4.7-inch (720×1280 pixels), 720p HD-scherm met 3-D glas dat is beschermd door Corning Gorilla Glass.

HTC One S

The HTC One S combineert een dual-core 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4-processor met 1GB RAM en een 4.3 inch (540×960 pixels) scherm met 3-D glas beschermd door Corning Gorilla Glass. De HTC One S heeft eveneens een metalen unibody design van 7,9mm dik. Hiermee is de HTC One S naar eigen zeggen, de dunste HTC-telefoon tot nu toe. Het toestel is afgewerkt met een nieuwe gecombineerde finish; een matzwart, keramisch metalen oppervlak dat vier keer harder is dan geanodiseerd aluminium. Hiermee blijft de HTC One S er ook na langere tijd er goed uitzien. Voor de tweede finish van de One S is een proces gebruikt dat zorgt voor een geleidelijk verloop in kleur.

HTC One V

De HTC One V lijkt sterk op de HTC Legend. Verder is dit toestel voorzien van een iets minder lichtsterk diafragma van f2,4. Het toestel draait op een 1Ghz CPU met 512MB RAM. Het scherm meet 3.7 inch (480×800 pixels).

 

Beschikbaarheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.