CES: RIM Toont BlackBerry OS 7.1

Geschreven op dinsdag 10 januari 2012 door Roelof van Doorn


RIM heeft van de aandacht op de CES gebruikgemaakt om haar nieuwste OS te tonen. BlackBerry OS 7.1 borduurt voort op het bestaande BlackBerry OS 7.0 en introduceert nieuwe verbeteringen en mogelijkheden voor gebruikers. Daarnaast voorziet RIM BlackBerry Traffic, Messenger en Travel van een update.

BlackBerry Messenger bevat nu BlackBerry TAG. Gebruikers van BlackBerry smartphones met NFCNFC is een chip die je helpt om snel een draadloze verbinding tussen je smartphone of tablet en een accessoire op te zetten. Wanneer je NFC aan hebt staan op je smartphone, hoef je alleen maar op het NFC symbool op de accessoire te tikken om verbinding te maken. Verbindingen kunnen gemaakt worden via bluetooth of WiFi, maar NFC kan ook een URL openen of andere informatie naar jouw toestel sturen. kunnen de NFCNFC is een chip die je helpt om snel een draadloze verbinding tussen je smartphone of tablet en een accessoire op te zetten. Wanneer je NFC aan hebt staan op je smartphone, hoef je alleen maar op het NFC symbool op de accessoire te tikken om verbinding te maken. Verbindingen kunnen gemaakt worden via bluetooth of WiFi, maar NFC kan ook een URL openen of andere informatie naar jouw toestel sturen. verbinding gebruiken om data uit te wisselen. Ook is het mogelijk om via NFCNFC is een chip die je helpt om snel een draadloze verbinding tussen je smartphone of tablet en een accessoire op te zetten. Wanneer je NFC aan hebt staan op je smartphone, hoef je alleen maar op het NFC symbool op de accessoire te tikken om verbinding te maken. Verbindingen kunnen gemaakt worden via bluetooth of WiFi, maar NFC kan ook een URL openen of andere informatie naar jouw toestel sturen. vrienden uit te nodigen voor BBM. Verder krijgen gebruikers nieuwe emoticons en kan je een persoonlijke boodschap van 160 karakters op je profiel zetten.

BlackBerry OS 7.1 staat het toe om als hotspot voor maximaal 5 apparaten een Wi-Fi verbinding op te zetten. Ook is het mogelijk om (afhankelijk van het aanbod) telefoongesprekken over een Wi-Fi verbinding te routen in plaats van het standaard mobiele netwerk. Met name in landen waar de netwerken slecht zijn, zouden gebruikers hier veel profijt van moeten hebben.

BlackBerry Travel bevat nu ook turn-by-turn navigatie met een computerstem. Hiermee neemt de BlackBerry de plaats van het reguliere navigatiesysteem in.

Gebruikers van de BlackBerry Curve 9360 en 9380 staat nog een leuke verassing te wachten. Na de update naat 7.1 bevatten die toestellen ook een FM radio. De hardware voor FM ontvangst zit namelijk al in die toestellen.

nujij logo   


Geen reacties

Jij kan de eerste reactie plaatsen!

Laat een reactie achter