Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ICIDU Rubber Drive 32GB USB 3.0 Stick

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge snelheid
  • Hoge capaciteit
  • Lage prijs

THE BAD

  • Rubber trekt stof aan

Gisteren reviewden we de LaCie FastKey. Een stick die meer weg had van een SSD dan van een echte USB-stick. Vandaag bekijken we een Nederlands product, de Rubber Drive van ICIDU. Ook deze stick maakt gebruik van USB 3.0 om haar extreme snelheden te behalen, maar bevat in dit geval slechts 32GB aan opslagruimte.

Uiterlijk

Het voordeel van de stick van ICIDU is het formaat. Hij is namelijk niet zo heel groot. Sterker nog, hij is net zo groot als iedere andere reguliere USB 2.0 stick. De body van de stick is van zwart rubber wat fijn aanvoelt, maar wel stof aantrekt.

Snelheid

Natuurlijk is het wel de vraag was het formaat van de stick met de snelheid doet. De heren van GoMemory.net hebben ook deze stick voor ons getest en hij valt wel wat langzamer uit. Hij heeft een schrijfsnelheid van 81,7MB/s en een leessnelheid van 135,6MB/s. De leessnelheid is slechts een kwart langzamer dan bij die van LaCie, maar de schrijfsnelheid is 60% langzamer. Van de andere kant, zal je daar bij regulier gebruik weinig van merken gezien de leessnelheid dan vaak van groter belang is.

Conclusie

De ICIDU USB 3.0 stick is niet al te duur, en laat zien dat je ook in een compacte body, prima prestaties neer kan zetten. Goedkoop en goed, dat moet de Hollander toch aanspreken. De drive is verkrijgbaar met 16GB en 32GB aan opslagruime. Ook deze mag onder onze boom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.