Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ace Combat Assault Horizon (PS3, X360)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterk verhaal
  • Snelle graphics
  • Goede soundtrack
  • Dogfights

THE BAD

  • Soms te weinig actie gedurende een missie
  • Meer detail was leuk geweest
  • Heeft even oefening nodig om onder controle te krijgen

Vandaag is een prachtige dag voor hoogvliegers. Niet alleen omdat ik hier tegen een strakblauwe lucht aan kijk, maar ook omdat Ace Combat: Assault Horizon vanaf vandaag in de schappen ligt. Natuurlijk konden we de release van de 14de Ace Combat game niet zonder review voorbij laten gaan.

Verhaal

Ace Combat: Assault Horizon volgt Ace Combat: Fires of Liberation op die in November 2007 verscheen. In Ace Combat: Assault Horizon stap je in de schoenen van kolonel William Bischop die in 2015 in Afrika vecht. Dit doe je onder de vlag van de NAVO met als doel om de rebellen uit te schakelen. Tijdens één van je eerste missies wordt je meteen al met een mysterieus, maar zeer destructief wapen geconfronteerd. Vanaf dit moment neemt het verhaal je mee naar verschillende delen van een zeer gedetailleerde wereld waar jij het gevecht aan mag gaan.

Gameplay

Nieuw in Ace Combat: Assault Horizon is de Dog Flight. Een vliegersterm voor een één op één gevecht. Wanneer je dicht op een tegenstander zit, kan je jouw straaljager in dog fight modus zetten. De besturing van het vliegtuig wordt dan in grote lijnen door de computer overgenomen waardoor je alleen maar hoeft te focussen op het schieten op je tegenstander. Het aardige van de dog fights is dat je vaak laag boven de grond en tussen gebouwen aan het vechten bent. Dit brengt een hoop spanning en afwisseling in de game.

Een ander niet element is het vliegen in helikopters. Er zijn twee varianten op deze missies. Zo zit je in de eerste helikoptermissie achter een machinegeweer en mag je daarmee op de tegenstander schieten. In latere missies kruip je zelf ook achter de stuurknuppel.

Online

De online modus bevat een nieuwe, spannende modus genaamd Capital Conquest. In deze modus moet je als team een stad beschermen of vernietigen. Via SkillShot kan je kiezen of je er op los wenst te knallen of dat je meer een stealth vlieger bent (en je tegenstander stiekem van achteren wilt neerhalen).

De Beleving van Ace Combat: Assault Horizon

Ace Combat zit, zoals je van de game mag verwachten, vol snelle graphics en spectaculaire explosies. Helaas kan dit niet zonder offers te brengen. Zo zijn de levels gebouwd op satellietfoto’s en alleen de gebouwen die bijdragen aan de beleving ook echt in 3D uitgewerkt. Dit merk je overigens alleen wanneer je laag over de grond vliegt.

Ook de vliegtuigen bevatten tijdens de levels niet al te veel detail. Wederom een keuze van de ontwikkelaar omdat teveel detail ten koste gaat van de rekenkracht van de console en die is hard nodig voor de snelle actie in het spel. Een prima offer zo blijkt.

Conclusie

Met de toevoeging van de Dof Fights voegt Namco nog meer intense actie aan Ace Combat: Assault Horizon toe. Ook de toevoeging van de helikoptermissies brengt afwisseling in de gameplay. Het mag gezegd worden, maar het lijkt erop dat dit misschien de meest gevarieerde game uit de serie is. Wij speelden Ace Combat op de Xbox 360.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.