Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De PS Vita Komt 22 Februari

Hij heeft eindelijk een Europese releasedate gekregen. De nieuwe Playstation Vita zal op 22 februari in de Nederlandse schappen liggen. 22 februari 2012 en niet 22 februari 2003 zoals eerst met grote letters in de Playstation Vita nieuwsbrief staat ;-). Tegelijk met Europa, komt hij ook uit in Afrika, het Midden-Oosten en Australazië.

In Japan is de voorverkoop inmiddels gestart. Daar is de Vita 17 december al te koop en lijkt het met de bestellingen wel goed te zitten. Hoe dat in februari zal lopen is natuurlijk nog maar de vraag. De goedkoopste Vita kost net zoveel als een hele Playstation 3 en dan mis je alsnog de 3G dekking. Daarnaast heeft iedereen zijn eindejaarsbonus (indien aanwezig) al onder de kerstboom gelegd.

Ik wil niet zeggen dat de Vita een mislukking gaat worden. De specs van de Vita zijn adembenemend en als ik mijn collega Daniel mag geloven speelt hij fantastisch. Toch ben ik bang dat de Vita net als de 3DS op deze manier een problematische start zal hebben.

2 reacties

  1. ik denk van niet… Het probleem met de launch van de 3Ds was dat er geen vette launchgames waren. Dat is bij de PS Vita wel anders met o.a. Uncharted..

  2. Klopt, de launchgames voor de Vita zijn inderdaad een stuk beter dan die van de 3DS. Het probleem was echter ook dat basisschoolkiddo’s vaak te weinig zakgeld hebben om zo’n ding bij elkaar te sparen ;-). Er komt immers ook nog een dure game bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.