Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De e-Cooker, Koken met een Pulse

GadgetGear was vandaag op het Food Valley evenement in Ede. Zoals ieder jaar staat het evenement bol van de innovatie op het gebied van voeding en voedselbereiding. De absolute opvaller van vandaag was tevens de winnaar van de Food Valley Award, de Nutri-Pulse e-Cooker.

De Nutri-Pulse e-Cooker  bestaat uit een plastic pannetje waar je het te bereiden product in stopt en een dockingstation. Het apparaat stuurt daarna elektrische pulsen door het pannetje waardoor het product gaart. Het bijzondere is dat de pan koud blijft. Alle warmte gaat direct naar het product. Daarnaast kan je met de techniek voedsel op een lagere temperatuur bereiden waardoor de smaak en textuur veranderen.

Beschikbaarheid

Momenteel is de e-Cooker nog volop in ontwikkeling. Één e-Cooker kost dan ook tussen de €20.000 en €24.000. Opvallend genoeg weet het bedrijf achter de e-Cooker het apparaat voor deze prijs wel te verkopen. Met name toprestaurants in Nederland en Spanje zitten op het apparaat te wachten. Het zal nog even duren voor onze magnetron vervangen wordt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.