Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ultimate Ears 200vi Headset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete uitrusting
  • Simpel maar strak ontwerp
  • Lage prijs
  • Veel verschillende maten eargels
  • Natuurgetrouw geluid

THE BAD

  • Bas is net iets te vlak

Wanneer je naar Curaçao vliegt, weet je één ding zeker. Het is een lange zit, en als je pech hebt (zoals ik) zit je voor een kind dat eigenlijk te jong is om te vliegen en dus ruim 9 uur aan het huilen is. In die situaties is het fijn wanneer je je even helemaal kan afzonderen. Een ideaal moment om Logitech’s Ultimate Ears 200vi te testen.

Uitrusting

Hoewel we één van de goedkopere Ultimate Ears setjes testen, valt toch op dat Logitech niet scheutig is wanneer het om de uitrusting gaat. In totaal vinden we 5 verschillende maten eargels, waaronder hele kleine. De kans dat deze in-ear oordopjes lekker zitten is dus zeer groot. Ter bescherming van de oordopjes, krijg je er ook een hard-plastic doosje bij. Zeer compleet dus.

Uiterlijk

De Ultimate Ears 200vi vallen door hun donkerblauwe kleur meteen op. Het ontwerp van de oordopjes is relatief simpel met als voordeel dat er maar weinig mensen zijn die de oordopjes als lelijk zullen bestempelen.

Omdat we het over een volledige headset hebben, beschikken de Ultimate Ears ook over een afstandsbediening en microfoon in het snoer. De afstandsbediening bevat alle basisfuncties zoals volumeregeling, tracks skippen en gesprekken aannemen. Dat laatste was in het vliegtuig uiteraard niet nodig.

Geluid

Hoewel de geluidsdemping van de Ultimate Ears op straat goed genoeg is, laat deze in het vliegtuig nog wel te wensen over. De baby komt al snel niet meer boven de muziek uit, maar de brom van de motoren blijft nog wel aanwezig. Dit kan contactgeluid zijn, dus nemen we niet als minpunt mee.

De hoge tonen blijven zelfs op hogere volumes redelijk zuiver, iets dat in deze prijsklasse nogal eens fout gaat. De bas klinkt erg natuurlijk. Wanneer we deze met de equalizer van de iPod omhoog gooien, hebben de oordopjes ook daar weinig moeite mee. Alleen op zeer hoge volumes kon ik een lichte kraak horen. Wat mij betreft verwaarloosbaar. Er zijn wel andere oordopjes waarin ik een diepere bas heb gehoord, maar al met al is dit zeer acceptabel.

Conclusie

Het geluid in de Ultimate Ears 200vi is zeer natuurgetrouw. De bas kunnen we flink omhoog gooien zonder dat de oordopjes beginnen te kraken en dat is een goed teken voor wat betreft de kwaliteit van de drivers die erin zitten. Qua geluid adviseren wij de 200vi voor pop/rock muziek. Voor dance zijn betere oordopjes te vinden, maar dat komt puur door de bas. Op de tast is de afstandsbediening goed te bedienen en qua accessoires zet Logitech een voorbeeld. Met de prijs/kwaliteit zit het zeer goed.

Beschikbaarheid

In Nederland is de Ultimate Ears 200vi in het blauw, grijs en paars te koop. De prijzen op internet lopen uiteen van €25 tot €45. Koop je de Ultimate Ears 200, dan ben je wat goedkoper uit, maar mis je de headset functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.