Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple Test Nieuwe iPad 3 Schermen

Als we de geruchten mogen geloven dan is Apple druk bezig met het testen van nieuwe schermen voor de productie van de iPad 3. De schermen die Apple test komen van LG en Samsung. Hoewel die laatste enigszins bijzonder klinkt gezien de patentgevechten tussen Apple en Samsung, gebruikt Apple al jaren Samsung componenten in diverse Apple producten.

De nieuwe schermen zouden een resolutie van 2048×1536 pixels gaan krijgen. Hierdoor wordt het mogelijk om full-HD breedbeeld films op het iPad 3 scherm te kijken. Door de hoge pixeldichtheid zou het lezen van eBooks ook nog eens comfortabeler moeten worden. Voor ontwikkelaars van apps houdt het echter in dat ze voor weer een ander formaat moeten gaan ontwikkelen (hoewel er vast wel een vorm van upscaling aanwezig zal zijn). Ook is de kans groot dat de aansturing van het grotere display ook de winst uit een snellere processor op zal slokken waardoor de iPad 3 niet zozeer sneller zal zijn dan de iPad 2.

3 reacties

  1. Dat gerucht gaat inderdaad, maar hoe groter het scherm, hoe meer RAM geheugen en processorkracht hij nodig heeft. Voor de introductie van de iPad 2 sprak men ook al van een retina display in de iPad, maar dat gebeurde toen niet om deze reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.