Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: A-Solar Super Charger AM-401

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoge capaciteit
  • Doet wat hij moet doen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Goede prijs
  • Prima uitrusting

THE BAD

  • Ontwerp had wat dunner gemogen
  • Sileconedopje raakt snel zoek

Het belangrijkste tijdens de wintersport is natuurlijk dat jouw gadgets van voldoende stroom worden voorzien en als het even kan doen we dat natuurlijk zo milieuvriendelijk mogelijk. Voor onze iPod’s namen we dan ook de A-Solar Super Charger AM-401 mee naar Canada.

De Zonnelader is niet veel meer dan een 1900mAh accu waarmee je elke iPod of iPhone kan bijladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Om de accu te laden is deze van een zonnecel voorzien. Deze accu kan echter niet alleen via de zon worden opgeladen, maar ook via USB. Erg handig wanneer je wel met een volle accu op stap wilt, maar geen kans hebt gehad om hem in de zon te leggen.

Uitrusting

Hoewel veel bedrijven hun best doen om apparaten zo kaal mogelijk te leveren, is de uitrusting van de Super Charger verbazingwekkend compleet. Naast de zonnelader ontvang je een USB kabel om de accu van de zonnelader bij te laden (mocht je weinig zon hebben) en een tasje om de lader krasvrij te vervoeren. Ook doet A-Solar er een klein siliconedopje bij om de dock connector op de accu te beschermen.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Super Charger is erg op de iPod 3GS gericht, maar daar komt verandering in als we de website van A-Solar mogen geloven. Echt veel maakt het echter niet uit, want onze iPod’s passen er prima op. Aan de onderkant vinden we overigens de mini-USB aansluiting om de accu bij te laden indien nodig.

Bediening

Bediening van de Super Charger is simpel. Er zit een knop op waarmee je (met behulp van vier blauwe leds) kan zien hoe vol de accu nog zit. Wanneer je de iPod of iPhone erop klikt, zal deze via de accu worden opgeladen. De accu van A-Solar bevat voldoende capaciteit om een iPod twee keer geheel op te laden. Het laden van de iPod duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Conclussie

Wij testte de Super Charger op een iPod Touch 3G en een iPod Touch 4G. De lader doet precies wat hij moet doen en de hoeveelheid licht in Canada was voldoende om de Super Charger accu in iets meer dan een dag volledig op te laden. Gezien je op een volle accu twee keer een ipod op kan laden, was dat voor ons ruim voldoende. Je moet de lader met de iPhone of iPod wel op een plat oppervlak leggen. Laden in de broekzak is dus uitgesloten.

Beschikbaarheid

Je kan de Super Charger direct bij A-Solar bestellen of bij diverse elektronica winkels. De Super Charger AM-401 kost je nog geen vier tientjes. Let er wel op dat A-Solar inmiddels bezig is met het aanpassen van het ontwerp zodat deze beter bij de iPhone 4 past. De specs lijken echter onveranderd.

6 reacties

  1. Ziet er een beetje dik uit, ook voor m’n iPhone, van de andere kant lijkt het me wel handig want ik zit nu veel te vaak met een lege accu.

  2. Tja zonneladers, ik zie het nut er niet zo in. Alleen als je geen toegang hebt tot stroom binnen een periode van ongeveer 18 uur, is het misschien handig. Maar als je niet overdag je zonnelader vol laad, heb je er s’avonds ook niets aan. Kun je misschien een situatie aangeven dat je in je wintersport, de zonnelader aan het opladen was, en hem na de dagelijkse activiteiten hebt gebruikt om je iPod te laden.

  3. @Youri, in dit geval legden we de lader in het raamkozijn van onze hotelkamer. Hij is inderdaad niet geschikt om aan een tas te hangen o.i.d. Met name tijdens de vluchten en lange busritten in Canada waar je geen stroom voorhanden had was het ideaal om de accu’s van de iPod’s bij te kunnen laden.

  4. Kunnen jullie wat meer ingaan op de twee voor mij belangrijke punten:

    – Waarom kan deze oplader niet opladen door de zon als deze aan een rugzak hangt?
    – Waarom kan deze oplader de iPhone niet opladen als deze in je broekzak/tas zit?

    Alvast bedankt.

  5. @SuperJay
    – Er zitten geen gaten o.i.d. in om hem ergens aan op te hangen. Anders zou dat natuurlijk geen probleem zijn.
    – In een tas zal waarschijnlijk wel kunnen, maar in een broekzak raken de twee apparaten gescheiden door de bewegingen die je maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.