Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Internet, Media, Apps en VOIP Centraal voor Nieuwe Sony TV’s

Tijdens de CES heeft Sony een waanzinnige hoeveelheid aankondigingen gedaan. Een groot deel van deze aankondigingen gaat over de toekomst van Sony’s internet diensten voor Bravia TV’s. Zo zal het onder anderen mogelijk worden om via de TV Skype gesprekken te volgen.

Om Skype te kunnen gebruiken zal Sony een speciale camera kit op de markt brengen. Ook zal het voor veel TV’s mogelijk worden om opnames op externe media als USB sticks en HDD’s te maken, eventueel via een EPG. Ook zullen de meeste Bravia TV’s uitgerust worden met Wi-Fi modules en ondersteuning voor DLNA om zo draadloos media naar de TV te streamen.

In 2011 zal Sony ook Android en iOS apps uitbrengen om haar TV’s aan te sturen. Denk hierbij niet alleen aan het schakelen tussen TV kanalen, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheden om tracks op clipzenders te identificeren en om text in te voeren in bijvoorbeeld zoekvelden. Uiteraard kan je daar ook een Vaio laptop voor gebruiken, maar dat is natuurlijk wat minder makkelijk.

Ook de Active Shutter brillen die Sony bij haar 3D TV’s levert krijgen een flinke update. Ze zullen van een oplaadbare accu worden voorzien en worden via USB opgeladen. De brillen worden ook een stuk lichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.