Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Jabra Clipper

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer robuust
  • Stereo
  • Heerlijke bas

THE BAD

  • Mist bediening voor muziek

Een nieuwe week, een nieuwe opvallende headset. Ditmaal kijken we naar de Jabra Clipper. Net als de Jabra Street is dit een stereo headset. Met andere woorden, ook bij deze krijg je een klein koptelefoontje en ligt (voor ons) de nadruk op muziek.

Uiterlijk

De Jabra Clipper is een headset die je aan een stuk kleding kan vastklippen met een maximale kledingdikte van 4 MM (voldoende ruimte voor een leren jas). De Clipper is uiterst compact en bevat aan de voorzijde een algemene actieknop en twee volumeknoppen. De koptelefoon en USB aansluiting zitten in de rug van het apparaat verwerkt. De clipper is voorzien van een rubberachtig laagje dat zeer comfortabel aanvoelt.

Uitrusting

Net als bij de Jabra Street wordt de Clipper geleverd met een netstroom adapter om hem op te laden en een in-ear koptelefoontje. Deze koptelefoon is (uiteraard) voorzien van drie sets eargels zodat deze op maat gemaakt kan worden. Tot slot bevat de doos nog het nodige papierwerk waaronder een specifieke quickstart handleiding voor eigenaren van een iPhone of iPod Touch.

Installatie

Zoals bijna iedere headset die we in de vingers krijgen, is de installatie een makkie. Je zet de headset in pairingmodus en selecteert het apparaat in de lijst die je op de telefoon ziet. De Jabra Clipper kan met twee apparaten tegelijk gepaard worden, dit kunnen echter geen twee telefoons zijn.

Geluidskwaliteit

Bij een stereo headset ligt de nadruk uiteraard op muziekgebruik. Het geluid is prima en zo goed als gelijk aan dat van de Jabra Street headset en de standaard oordopjes van Apple. Ook gesprekken zijn helder.

US Military Standard

Jabra claimt op de verpakking dat de Clipper tegen regen en schokken bestand is. Dat moeten we als Gadgeteers uiteraard even uit gaan testen en… gelukkig sneeuwde het dit weekend. In onze eerste test stopten we de Jabra Clipper dan ook in een sneeuwbal en gooiden deze over een afstand van ongeveer 15 meter in een weiland. Dit was geen probleem voor de Clipper. Alles werkte nog. Voor de tweede ronde gooiden we de Clipper, wederom verpakt in een sneeuwbal) tegen een muur. Weer geen probleem voor de Clipper. Tot slot hebben we de clipper lekker in de sneeuw laten overnachten.

Hoewel de Clipper ongeschonden uit de sneeuwtests is gekomen, werd hij er wel erg smerig van. Gezien de clipper tegen een beetje regen kan, vond de tweede test in de douche plaats. Het enige probleem daar was dat we niks hadden om de clipper aan vast te zetten. Hij bleef werken.

Tot slot nog even een stoftest. Gezien soldaten ook graag in het zand spelen, gingen we er vanuit dat de Clipper ook tegen een beetje stof moet kunnen en hebben hem daarom kortstondig mee laten draaien in een zakloze stofzuiger (nee geen wilde Dyson maar een goedkopere Siemens variant). Wederom geen probleem voor de Clipper. Nouja, stof van de behuizing vegen is wat lastig door het rubberachtige laagje dat op de behuizing zit. We hebben hem dus even goed afgespoeld.

Conclusie

De Clipper is een headset die tegen een stootje kan. We zijn buitengewoon onder de indruk van het uithoudingsvermogen in de diverse tests die we hebben uitgevoerd. De clipper is een echte headset voor buiten en/of in de sportschool. De enige tekortkomen tegenover de Jabra Street is dat we op het volume en play/pauze na, geen knoppen hebben om de muziek mee te besturen. Een hybride tussen de twee zou ons dus zeer gelukkig stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.