Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Komt met Eigen Chrome OS Netbook

Google heeft gisteren alle details rondom Chrome OS uit de doeken gedaan. Google wil met Chrome OS een nieuw besturingssysteem in de markt zetten voor netbooks en daarmee eenzelfde positie in de netbook markt bereiken als het in de mobiele markt met Android heeft bereikt.

Chrome OS is een besturingssysteem dat weinig vermogen van een netbook vraagt en waarbij de meeste diensten in de ‘cloud’ plaatsvinden. Met andere woorden, apps installeer je in veel gevallen niet op de machine zelf, maar op een webserver.

Elke netbook met Chrome OS aan boord beschikt verplicht over een 3G ontvanger zodat gebruikers overal toegang hebben tot het internet. Uiteraard gaat Chrome OS van start in Amerika waar Verizon er een gratis 100MB internet abonnement bij verstrekt. Losse databundels kunnen uiteraard worden bijgekocht en dataroaming is standaard.

Begin 2011 zulllen Acer en Samsung een Chrome OS netbook op de markt zetten. Tot die tijd zal Google zelf een netbook op de markt brengen onder de naam CR-48. Dit netbook beschikt onder anderen over een SSD en zal voorral op developers en testers zijn gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.