Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

RIM Introduceert de 7” BlackBerry Playbook

Na veel speculatie is het eindelijk zover. Research In Motion (RIM) toonde gisteren haar BlackBerry Playbook tablet. Met de Playbook hoopt RIM de concurrentie aan te gaan met Apple’s iPad.

In tegenstelling tot Apple, laat RIM het tablet niet op hetzelfde platform draaien als haar telefoons. RIM heeft een totaal nieuw OS laten ontwerpen dat luistert naar de naam BlackBerry Tablet OS. Het OS is ontworpen door QNX, een bedrijf dat RIM in April heeft overgenomen. Of het deze zet slim is valt echter te betwijfelen. Het voordeel van de iPad op iOS was de directe beschikbaarheid van grote hoeveelheden apps.

BlackBerry Tablet OS is in staat om te multitasken en ondersteunt apps op basis van Java, Flash, Adobe Air en HTML 5. De Playbook beschikt over een 7” capicatief, 1024×600 DPI multitouch scherm. De CPU draait op 1Ghz en zal onder anderen in 16GB en 32GB uitvoeringen op de markt worden gebracht. Met deze hardware is de Playbook het snelste tablet van dit moment.

Uiteraard beschikt het tablet over twee camera’s (voor- en achterzijde), Wi-Fi en Bluetooth. Bestandsoverdracht zal via mini-usb plaatsvinden en via HDMI is het mogelijk om Full-HD beelden naar een TV te sturen. De Playbook zal in het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.